Grafológus munkamódszerem

Hagyományosan a személyiséget alkotó jellemvonások, képességek feltárásával és közlésével a grafológus dolga véget is ér. Mivel grafológusi munkámban én legfontosabbnak a lelki segítségnyújtást tartom, ennél tovább megyek: a személyiségjegyek felfedése és leírása után rámutatok a személyiség fejlődését segítő ill. gátló tényezőkre, valamint utóbbi lehetséges okaira, ill. azok megszüntetésének lehetséges módjaira. Ezért grafológusi munkám fontos részét képezi - szóbeli vagy írásbeli grafológiai elemzés esetében egyaránt – a tanácsadás (kivételt képez a céges grafológiai munkatárs- és vezetőkiválasztás ill. a grafológiai referencialevél).

Mint ahogyan az részletesen a bemutatkozó oldalamon olvasható, tanulmányaim során több éves pszichológiai képzésben is részesültem (tanár-, grafológus-, valamint családfelállító képzés), mely egy egyéni, komplex – a személyiség tudatos és tudattalan részeit egyaránt ötvöző – lelki tanácsadói szemléletmódot alakított ki bennem.

Mivel tudattalan személyiségrészünk sokkal nagyobb hatással van életünk alakulására, mint azt gondolnánk, grafológusi munkámban kiemelt hangsúlyt fektetek a tudattalanba leszorított, gátat, elakadást okozó „lelki gyökerek” feltárására.

Célom, hogy mindenki, aki hozzám fordul, átlássa az élet különböző területein fennálló nehézségeinek a személyiségében rejlő okait, valamint, hogy képes legyen és készen álljon a változtatásra, a változásra. Tudásommal elsősorban azoknak szeretnék segíteni, akik nyitottak önmaguk megismerésére, képesek szembenézni akár hibáikkal, gyengeségeikkel is, és készek tenni életük jobbításáért.

Grafológus munkamódszeremmel tehát az önismeret mellett az akadályok önerőből történő leküzdésének lehetőségével együtt kínálom fel a személyiségfejlődést.