Munkahelyi és üzleti grafológia

Az összes személyiségvizsgáló módszer közül egyedül a grafológia tudománya képes a jellemvonások összességét és azok kölcsönhatásait is feltárni. Gyakorlatilag kiváltja az összes pszichológiai tesztet, mert feltárja a személyiség minden lényeges vonását, ellentétben az általában csak egy személyiségterületet vizsgáló különféle tesztekkel.

1. Humánerőforrás (HR) tanácsadás cégeknek

Minden munkaadónak az a célja, hogy megtalálja azokat a munkatársakat, akik a legrátermettebbek az adott munkakör betöltésére. Ma már Magyarországon is egyre szélesebb körben igénybe veszik a cégek a grafológiai elemzést, hiszen egyszerű, pontos és hiteles személyiségvizsgáló módszer. Ajánlható HR-eseknek, valamint a munkaerő-felvételt végző szakmai vezetők figyelmébe, de vállalkozások által is kedvelt szolgáltatás.

A kézíráselemzés alkalmazásának előnyei a személyügy területén:

 • meggyorsítja a pályázatok értékelését,
 • csökkenti a szűrés költségeit,
 • nincs jelen a pályázó, nincs szubjektív első benyomás,
 • bármikor megismételhető,
 • gyors, pontos, objektív,
 • nem hamisítható, nem manipulálható, ezért megbízható
  (senki nem képes az automatizálódott kézírásának összes jellemzőjét megváltoztatni),
 • nagy kapacitású,
 • helyzettől független szituációkra is képes utalni,
 • átfogó, komplex személyiségvizsgálatot tesz lehetővé,
 • nem csak a jellemvonások összessége, hanem azok kölcsönhatásai is feltárhatók.

A humánerőforrás (HR) tanácsadási grafológia területei:

  Alkalmazottak és vezetők szűrése

  Az adott feladatkör eredményes elvégzését garantáló személyiségjegyek meglétének vagy hiányának vizsgálata, melyet a pályáztató részéről szakmai szűrés előz meg.

  Alkalmazottak és vezetők kiválasztása

  Az adott pozícióban elvárt, a feladatkör eredményes elvégzését garantáló személyiségjegyek vizsgálatával a legrátermettebb jelentkező megtalálása és kiválasztása a cél. A néhány legesélyesebb pályázó vizsgálatára korlátozódik, ezáltal a legalkalmasabb jelentkező kerülhet az adott pozícióba. A pályáztató határozza meg a feltárandó személyiségjegyeket.

  Pályaalkalmassági vizsgálatok

  Elsősorban munkaerő-átcsoportosítás ill. elbocsátás során pályamódosítás céljából komplex személyiségvizsgálatokhoz ajánlható.

Etikai szabályok a HR-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha munkaerő-felvétel során grafológus segít a kiválasztásban, arról a jelentkezőnek tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

Humánerőforrás-tanácsadási árajánlat kérése

A humánerőforrás-tanácsadási grafológia szolgáltatásról a felmerülő igények alapján egyedi árajánlatot adok. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a részleteket egyeztethessük.

Az alábbi űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan árajánlatot kérhet.
(A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező)


 

Biztonsági kód elfogadva

Küldés folyamatban...

2. Teamépítési tanácsadás cégeknek

Az eredményes csapatmunkához nem elég a kitűnő szaktudás. Fontos az is, hogy az együtt dolgozó munkatársak milyen jellemvonásokkal rendelkeznek: hogyan tudnak egymáshoz alkalmazkodni, illeszkedni, együttműködni, milyenek a csoporton belüli erőviszonyok és a szerepek felosztása. Ha egy-egy típusból túl sok vagy túl kevés kerül egymás mellé, az bizony a teljesítmény hatékonyságának rovására mehet. A kézíráselemzés segít a különböző személyiségű emberek optimális összeválogatásában.

Etikai szabályok a teamépítés-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha a teamépítés során grafológus segítségét veszik igénybe, arról az írásminta készítőjének tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

Teamépítés-tanácsadási árajánlat kérése

A teamépítési tanácsadás szolgáltatásról a felmerülő igények alapján egyedi árajánlatot adok. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a részleteket egyeztethessük.

Az alábbi űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan árajánlatot kérhet.
(A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező)

 

Biztonsági kód elfogadva

Küldés folyamatban...

3. Karriertervezési tanácsadás cégeknek

Továbbképzések, átképzések, áthelyezések tervezéséhez, valamint munkaerő átirányítása során az egyéni motivációk, képességek feltárásához javasolt.

Etikai szabályok a karriertervezés-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha a karriertervezés során grafológus segítségét veszik igénybe, arról az írásminta készítőjének tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

Karriertervezés-tanácsadási árajánlat kérése

A karriertervezési tanácsadás szolgáltatásról a felmerülő igények alapján egyedi árajánlatot adok. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a részleteket egyeztethessük.

Az alábbi űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan árajánlatot kérhet.
(A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező)

 

Biztonsági kód elfogadva

Küldés folyamatban...

Kérdése merült fel a munkahelyi és üzleti grafológiával kapcsolatban?

Ha kérdése merülne fel a munkahelyi és üzleti grafológia szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérem keressen telefonon vagy e-mailben. Az elérhetőségeimet a kapcsolat oldalon tekintheti meg.