Bemutatkozás

Grafológus és írásszakértő - Bartus-Domahidy Ágnes

Bartus-Domahidy Ágnes grafológus és írásszakértő vagyok. Korábban tanárként különböző korosztályú gyermekeket tanítottam, de tizenöt éves pedagógusi tapasztalattal a hátam mögött úgy éreztem, tovább kell lépnem. Mivel kezdetektől fogva az emberi lélek érdekelt, nem tudtam azonosulni a kizárólag teljesítménycentrikus oktatási elvekkel, hiányoltam a gyermek személyiségével való foglalkozást, miután tapasztaltam, hogy évről évre egyre nő a magatartási és tanulási problémákkal küzdő gyermekek száma. Olyan pályára szerettem volna váltani, ahol igazán hatékonyan lehetek segítségére felnőttek és gyermekek személyiségfejlődésében. Így jutottam el a grafológia tudományához.

A budapesti Grafológiai Intézetben három éven át tanultam a kézíráselemzés izgalmas és szövevényes tudományát, több szemeszterben évfolyamelsőként végeztem. 2005-ben – az országban elsők között – szereztem államilag elismert grafológus végzettséget. Még grafológus-hallgatóként kezdtem kutatni a halálközeli élményeket. Szakdolgozatomban a klinikai halálból visszatértek kézírását vizsgáltam. Kutatásaim eredményét a „Halálközeli élmények a kézírás tükrében” c. könyvemben tártam a nyilvánosság elé, mely a Medicina Kiadó gondozásában jelent meg. Írásszakértő tanulmányaimat – szintén kitűnő eredménnyel – az Országos Írásszakértő Intézetben végeztem. Szakdolgozatomat a szabadkézi begyakorolt aláírás-hamisítás témakörében írtam.

Az utóbbi években hazánkban egyre növekszik a grafológia iránti érdeklődés, így az íráselemzéseken kívül számos alkalommal tartottam előadásokat erről a tudományról. Szakmai cikkeimben ízelítőt adtam a grafológia érdekességeiből, tv-szerepléseim alkalmával pedig lehetőségem nyílt arra, hogy élő adásban ifjú hírességeknek nyújthassak ízelítőt önmaguk megismeréséhez.
Szeretném minél több emberrel megismertetni a grafológia tudományát, a kézíráselemzésben rejlő hatalmas segítő lehetőséget; azt, hogy az önismeret mennyire erős támaszt tud nyújtani a mindennapjainkban felmerülő akadályok, lelki problémák, döntési helyzetek megoldásában. Ha ismerjük önmagunkat, az életet is könnyebben tudjuk élni.

Kérem, tekintse meg grafológus munkamódszeremet és grafológiai szolgáltatásaimat: többek között az íráselemzést, írásszakértést és a gyermekrajzelemzést is.

Bartus-Domahidy Ágnes
grafológus és írásszakértő