Gyermekrajzelemzés, gyermekrajzok elemzése

A gyermekrajzelemzés, gyermekrajzok elemzése nevelési, magatartási problémákban nyújthat megoldást. A gyermekrajzok szimbólumrendszerével a gyermeki lélek mélyén tudattalanul is jelenlévő érzések, gondolatok kerülnek felszínre, mely ugyanúgy a személyiség tükre, mint felnőtteknél a kézírás.

Gyermekrajz elemzése:
1. Egy adott nevelési vagy magatartási vagy életviteli probléma, illetve egyes tanulási problémák lelki okának feltárása

Amit a szülő otthon vagy a pedagógus az óvodában/iskolában nevelési, magatartási, életviteli, tanulási problémaként észlel, az valójában már különféle lelki okokra visszavezethető következmény. A gyermek legtöbbször nem tudja megfogalmazni, mi bántja, csak érzi, hogy valami nincs rendben. A rajz az óvodás- és kisiskolás korú gyermekeknél az önkifejezés egyik eszköze, tudattalanul is „kirajzolja” magából érzéseit, örömét, szomorúságát. A rajzokban megjelenő – többnyire tudattalan – szimbólumok elemzése, értelmezése révén eljuthatunk azokhoz a problémát okozó lelki gyökerekhez, melyektől szenved a gyermek.

Napjainkban köztudottan évről évre egyre nő a nevelési, magatartási és tanulási problémákkal küzdő gyermekek száma. Ezen problémák lelki hátterének feltárása az alapja annak, hogy segíteni tudjunk a gyermeknek.

Többek között a következő problémák esetén segít feltárni a gyermekrajz elemzése a kiváltó lelki okokat:

 • szorongás,
 • ágybavizelés,
 • különböző indokolatlannak tűnő félelmek (pl. sötétségtől, egyedülléttől)
 • agresszivitás,
 • félénkség, önbizalomhiány,
 • magányosság,
 • beilleszkedési zavarok,
 • figyelemzavar,
 • lehangoltság,
 • szülők válása okozta traumák,
 • szülő-gyermek kapcsolati problémák stb.

Problémák felszínre kerülése esetén az írásbeli tanácsadás is a gyermekrajzelemzés szolgáltatás része. 5-12 éves gyermekek rajzainak elemzését vállalom.

Gyermekrajz elemzése:
2. A gyermek személyiségének feltérképezése rajz alapján

Átfogó személyiségkép a gyermekről, amely megmutatja, éppen hol tart a személyiségfejlődésben. Visszajelzés a szülőnek gyermeke képességeiről, emberi kapcsolatairól, érzelmeiről, lelki egészségéről. A gyermekrajz is – ugyanúgy, mint a felnőttek kézírása – a személyiség pontos tükörképe.

Milyen formában vehető igénybe a gyermekrajz elemzése?

A gyermekrajzelemzés szóbeli elemzésként vehető igénybe.

Tudnivalók a szóbeli gyermekrajzelemzésről

A szóbeli gyermekrajzelemzés egy 60 perces elemzés, tanácsadással kiegészítve. Előnye, hogy az elemzést kérő felteheti kérdéseit a gyermekrajzot elemző grafológus felé, reagálhat az elhangzottakra. Ezzel a gyors és hatékony interaktív módszerrel általában rögtön megtalálható a lelki/életvezetési problémák megoldásának kulcsa. Mivel – természetes módon – gyermekünk problémáit egyoldalúan, csak a saját szemszögünkből látjuk, nagy segítséget nyújthat a grafológus azáltal, hogy kívülállóként másfelől közelítve rávilágít a fennálló esetleges nehézségek személyiségben gyökerező okaira ill. a megoldási lehetőségekre is. A szóbeli gyermekrajzelemzés alkalmával jegyzetelési lehetőséget biztosítok.

Mennyibe kerül a gyermekrajz elemzése?

Gyermekrajzelemzés ára online: 33.000,- Ft.

Gyermekrajzelemzés ára személyesen, budapesti irodámban: 39.000 Ft

A gyermekrajzelemzés megrendelésének menete

1. Kapcsolatfelvétel: A szóbeli gyermekrajz elemzés igénybevételéhez előzetes kapcsolatfelvétel szükséges. Kérem, töltse ki az alábbi egyszerű igénylőlapot!

  2. Megrendelőlap kitöltése és aláírása: A szülőnek (gondviselőnek) írásbeli hozzájárulási nyilatkozatot kell adnia 14 éves kor alatti gyermeke rajzának elemzéséhez.
  A kapcsolatfelvétel után e-mailben elküldöm Önnek a megrendelőlapot, amely a hozzájárulási nyilatkozatot is tartalmazza. Kérem, ezután nyomtassa ki, majd töltse ki az Önnek elküldött megrendelőlapot. Ez a gyermekrajzelemzéshez nélkülözhetetlen néhány információt is tartalmazza a grafológus számára, amely befolyásolhatja a rajzot. Ilyen pl. a gyermek esetében az életkor, szemüveghasználat, fennálló betegség(ek), gyógyszerszedés ill. hogy adott esetben Magyarországon tanult-e írni. A megadott adatokat szigorúan bizalmasan kezelem, a grafológusokra vonatkozó titoktartási kötelezettség az adatkezelésre is kiterjed.

  3. Rajz elkészítése: A/4-es nagyságú, sima felületű (tehát nem kockás és nem vonalas) papírlapon. Csak eredeti gyermekrajz vizsgálható, szkennelt, fénymásolt, fotózott nem! Fontos, hogy megfelelő fényviszonyok mellett és megfelelő magasságú asztalon készítse el az elemzendő rajzmintát. Az ettől eltérő körülmények befolyásolhatják a gyermekrajzot, ezekről a grafológusnak előzetesen tudnia kell.

  4. A kitöltött megrendelőlap és a gyermekrajz postára adása: a megrendelőlap kitöltése után kérem, postai úton juttassa el hozzám ezt is és az elemzendő gyermekrajzot is. A postacímet az igénylés visszaigazolásakor adom meg. Figyelem: a postacím nem azonos az iroda címével!

  5. A gyermekrajzelemzés díjának átutalása: kérem, hogy a gyermekrajzelemzés díját a megrendelőlap és a rajz postára adásával egyidejűleg banki átutalással szíveskedjék kiegyenlíteni. A bankszámlaszámot az igénylés visszaigazolásakor adom meg.

  6. Időpont-egyeztetés a szóbeli gyermekrajzelemzéshez: A rajz és a kitöltött megrendelőlap kézhez vétele, továbbá a gyermekrajzelemzés szolgáltatás díjának megérkezése után felveszem Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk a szóbeli elemzéshez. Lehetősége van online vagy személyes szóbeli grafológiai elemzést választani. A személyes szóbeli grafológiai elemzések helyszíne: 1015 Budapest, Hattyú utca 16. (kizárólag előzetes időpont-egyeztetés után).

  Szóbeli online és személyes gyermekrajzelemzések lemondási feltételei:
  Amennyiben bármilyen ok miatt nem tud részt venni az előre egyeztetett időpontban az online vagy személyes elemzésen, kérem, legkésőbb 48 órával (2 nappal) a megbeszélt időpont előtt jelezze ezt felém. 
  – Ha Ön az egyeztetett időpont előtt legkésőbb 48 órával jelzi felém, hogy nem tud részt venni, ebben az esetben lehetősége van egy későbbi időpont egyeztetésére lemondási költségek megfizetése nélkül.
  – Az egyeztetett időpont előtt 48 órán (2 napon) belüli lemondás esetén 6.000 Ft kezelési díj fizetendő, csak ezután egyeztethető újabb időpont. Amennyiben ügyfelem a kezelési díjat 7 napon belül nem fizeti meg, vagy ha 7 napon belül nem egyeztet új időpontot, akkor a szolgáltatás teljesítésétől elállok, és a kezelési díj összegével csökkentett munkadíjat visszautalom. A kezelési díj visszautalására nincs lehetőség.
  – Amennyiben lemondást nem tesz, ennek ellenére mégsem jelenik meg a lefoglalt időpontban az online elemzés platformján vagy a személyes elemzés helyszínén, a szolgáltatás teljesítettnek minősül. Ez esetben tehát a szolgáltatás befizetett munkadíjának visszaigénylésére nincs lehetőség.

  További kérdése merült fel?

  Elérhetőségeimet a Kapcsolat oldalon tekintheti meg. További, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok Önnek.