Könyv

Halálközeli élmények a kézírás tükrében: a klinikai halál állapotából visszatért, halálközeli élményt átélt emberek tapasztalatainak és kézírásának vizsgálata

Halálközeli élmények a kézírás tükrében című könyvem a Medicina Kiadó gondozásában 2008 júniusában, az Ünnepi Könyvhétre jelent meg.

A könyv saját tudományos igényű kutatásomat mutatja be, melyben húsz, a halál mezsgyéjéről visszatért ember halálközeli tapasztalatait vizsgáltam a legapróbb részletekig. Hogyan kerültek a halál közelébe? Milyen összetevő elemek alkotják halálközeli élményeiket? Ezek az elemek milyen gyakorisággal fordulnak elő és milyen egymást követő sorrendben? Vajon az élmény miben és hogyan változtatta meg a személyiségüket? Ez a személyiségváltozás hogyan jelenik meg a kézírásukban?

Könyvemben átfogó ismertetést adok a halálközeli élmények jelenségéről, a vizsgált csoport átélt élményeiről, valamint kézírásuk grafológiai vizsgálatáról. A vizsgálatok eredményeit kimutatásokkal, összegzésekkel is alátámasztottam, ezeket szintén közlöm. Az olvasó megismerkedhet a grafológia tudományával általában, valamint betekinthet a kézíráselemzés rejtelmes világába is, s ha kedvet kap – néhány írásjegy erejéig – a saját írását is elkezdheti vizsgálni. A könyv végén pedig mintegy ráadásképpen megtalálhatók a kézzel írt, eredeti élménybeszámolók, melyek lebilincselően érdekes olvasnivalót tartogatnak a téma iránt érdeklődőknek.