Grafológiai elemzés cégeknek: Munkahelyi és üzleti grafológia

A grafológia tudománya egyedül képes az összes személyiségvizsgáló módszer közül a jellemvonások összességét és azok kölcsönhatásait is feltárni. Gyakorlatilag kiváltja az összes pszichológiai tesztet, mert feltárja a személyiség minden lényeges vonását, ellentétben az általában csak egy személyiségterületet vizsgáló különféle tesztekkel.

1. Humánerőforrás (HR) tanácsadás cégeknek

Minden munkaadónak az a célja, hogy megtalálja azokat a munkatársakat, akik a legrátermettebbek az adott munkakör betöltésére. Ma már Magyarországon is egyre szélesebb körben igénybe veszik a cégek a grafológiai elemzést, hiszen egyszerű, pontos és hiteles személyiségvizsgáló módszer. Ajánlható HR-eseknek, valamint a munkaerő-felvételt végző szakmai vezetők figyelmébe, de vállalkozások által is kedvelt szolgáltatás.

A grafológia alkalmazásának előnyei a személyügy területén:

 • meggyorsítja a pályázatok értékelését,
 • csökkenti a szűrés költségeit,
 • nincs jelen a pályázó, nincs szubjektív első benyomás,
 • bármikor megismételhető,
 • gyors, pontos, objektív,
 • nem hamisítható, nem manipulálható, ezért megbízható (senki nem képes az automatizálódott kézírásának összes jellemzőjét megváltoztatni),
 • nagy kapacitású,
 • helyzettől független szituációkra is képes utalni,
 • átfogó, komplex személyiségvizsgálatot tesz lehetővé,
 • nem csak a jellemvonások összessége, hanem azok kölcsönhatásai is feltárhatók.

A humánerőforrás (HR) tanácsadási grafológia területei:

1.a. Alkalmazottak és vezetők szűrése

Az adott feladatkör eredményes elvégzését garantáló személyiségjegyek meglétének vagy hiányának vizsgálata, melyet a pályáztató részéről szakmai szűrés előz meg.

1.b. Alkalmazottak és vezetők kiválasztása

Az adott pozícióban elvárt, a feladatkör eredményes elvégzését garantáló személyiségjegyek vizsgálatával a legrátermettebb jelentkező megtalálása és kiválasztása a cél. A néhány legesélyesebb pályázó vizsgálatára korlátozódik, ezáltal a legalkalmasabb jelentkező kerülhet az adott pozícióba. A pályáztató határozza meg a feltárandó személyiségjegyeket.

1.c. Pályaalkalmassági vizsgálatok

Elsősorban munkaerő-átcsoportosítás ill. elbocsátás során pályamódosítás céljából komplex személyiségvizsgálatokhoz ajánlható.

Etikai szabályok a HR-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha munkaerő-felvétel során grafológus segít a kiválasztásban, arról a jelentkezőnek tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

2. Teamépítési tanácsadás cégeknek

Az eredményes csapatmunkához nem elég a kitűnő szaktudás. Fontos az is, hogy az együtt dolgozó munkatársak milyen jellemvonásokkal rendelkeznek: hogyan tudnak egymáshoz alkalmazkodni, illeszkedni, együttműködni, milyenek a csoporton belüli erőviszonyok és a szerepek felosztása. Ha egy-egy típusból túl sok vagy túl kevés kerül egymás mellé, az bizony a teljesítmény hatékonyságának rovására mehet. A kézíráselemzés segít a különböző személyiségű emberek optimális összeválogatásában.

Etikai szabályok a teamépítés-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha a teamépítés során grafológus segítségét veszik igénybe, arról az írásminta készítőjének tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

3. Karriertervezési tanácsadás cégeknek

Továbbképzések, átképzések, áthelyezések tervezéséhez, valamint munkaerő átirányítása során az egyéni motivációk, képességek feltárásához javasolt.

Etikai szabályok a karriertervezés-tanácsadási grafológia területén

Csak a tudtával és beleegyezésével elemezhető bárkinek a kézírása. Ha a karriertervezés során grafológus segítségét veszik igénybe, arról az írásminta készítőjének tudnia kell, a róla szóló személyiségképet pedig joga van elolvasni. Ez esetben kizárólag a pozícióval összefüggésben álló személyiségjegyek vizsgálhatók. Titoktartás kötelezi a grafológust és a munkaadót is, illetéktelen személy nem pillanthat bele az elemzésbe.

Árajánlat kérése

A munkahelyi és üzleti grafológia szolgáltatásokról a felmerülő igények alapján egyedi árajánlatot adok. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a részleteket egyeztethessük.

Az alábbi űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan árajánlatot kérhet.
(A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező)
  Kérdése merült fel a munkahelyi és üzleti grafológiával kapcsolatban?

  Ha kérdése merülne fel a munkahelyi és üzleti grafológia szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérem keressen telefonon vagy e-mailben. Az elérhetőségeimet a Kapcsolat oldalon tekintheti meg.